Állásbörze? Miért is jó?

Állásbörze? Miért is jó?Sokakban felmerülhet a kérdés, miben lehetnek hasznosak számunkra a különféle állásbörzék? Miért jöttek létre, és egyáltalán érdemes-e megjelennünk egy ilyen eseményen? Ezekre a dilemmákra próbálunk választ találni a következőkben.

Az állásbörze mára már széles körben, világszerte elterjedt rendezvény, mely alapvetően a kapcsolattartás egyik jelentős eszköze. A vállalatok és cégek számára alkalmat nyújt tevékenységeik, munkakörük bemutatására, miközben lehetőséget teremt számukra a megjelent potenciális munkavállalók közüli válogatásra. A szelektálás közben a munkáltatók betekintést nyerhetnek a jelentkezők követelményrendszerébe, megismerkedhetnek elvárásaikkal, igényeikkel, képzettségükkel, felkészültségükkel. Az érdeklődök, azaz az álláskeresők számára az esemény hasznossága abban rejlik, hogy megismerhetik a kiállító cégeket, az alkalmazás feltételeit, információkat szerezhetnek a vállalat részletiről, valamint személyesen és nyíltan beszélgethetnek, kérdezhetnek. Továbbá anonim módon gyűjthetnek adatokat a keresett kvalitásokról és ehhez mért saját esélyekről.

Álláskeresőként sok esetben úgy gondoljuk, elegendőek az internet adta lehetőségek, csupán csak el kell küldenünk önéletrajzunkat elektronikus úton a pályázandó helyre. A digitális felületekre feltöltött nyitott pozíciók ugyan megkönnyítik számunkra a foglalkozások közötti válogatást, ez mégsem jelenti azt, hogy ne tehetnénk még többet a megfelelő munkahely megtalálásához. Éppen e célból jöttek létre az állásbörzének elkeresztelt események.

Az első, és leglényegesebb előnye a börzének a személyes találkozás ereje. Számos esetben megfigyelhető, hogy csupán az önéletrajzunk továbbítása kevésnek bizonyul ahhoz, hogy az adott cég megbizonyosodjon róla, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak a betöltendő posztra. Ezzel ellentétében a szemtől-szembeni találkozások alkalmával lehetőségünk nyílik elbeszélgetni a vállalatok képviselőivel, mialatt bemutathatjuk rátermettségünket és szakmai felkészültségünket.

Típusait 5 különböző csoportba lehet sorolni ahhoz mérten, hogy milyen méretűek, kik a célcsoportok, valamint a támogatók. Az első csoport a Campus állásbörze elnevezésű, itthon a legelterjedtebbek a BME és az Óbudai Egyetem által rendezettek. A következő csoport a Campus Karrier Napok elnevezést kapta, ezt minden magyar jelentősebb egyetem évente megszervezi, ez az esemény azonban kevésbé toborzó jellegű, inkább csak információk megosztására szolgál. A legnagyobb jelentőségű az úgynevezett független állásbörze, mely rendkívül széleskörű látogatókkal bír: részt vesznek rajta frissdiplomások, végzés előtt állók, már régen végzett szakemberek, vagy akár oktatók is. Független esemény például az ismert budapesti HVG Állásbörze vagy a különböző városokban megrendezésre kerülő állásbörzék, mint például az közelmúltban szervezett egri állásbörze.  Tipikus fajtája még a közösségi állásbörze, melynek fő jellemzője, hogy az adott régióban keresnek és kínálnak foglalkozásokat a szervezők. Megemlítendő még a független szakmai börze, amely típus meghatározott csoportoknak szól: közgazdászok, pénzügyesek, stb., ám ez még itthon nem terjedt el.

A következő Karriernapot a HVG Állásbörze szervezi meg az érdeklődők számára, melynek dátuma 2019. március 6-7., helyszíne a budapesti Papp László Sportaréna.

Leave a Reply